Van másik – avagy a blúzra kiömlött kávé nem lehet akadály

A mai napom egy kicsit furcsán indult. Nem mondom azt, hogy katasztrófa történt, de azért ilyen problémára nem számítottam.

Az történt ugyanis, hogy Budapestre egy főiskolás évfolyamtalálkozóra készültem. A többieket már jó 10 éve nem láttam, ezért szerettem volna a legjobb formámat hozni, és ezért mindent meg is tettem. Tegnap például fodrásznál voltam és gondosan ki is sminkeltem magam. Mivel kényelmesen, kipihenten szerettem volna utazni – minden külső tényezőt kizárva – , ezért fel sem merült bennem, hogy busszal vagy vonattal utazzak. Természetes volt, hogy inkább a közösségi autózás adta lehetőségekkel élek.

Még soha nem utaztam azelőtt idegenekkel, de miután a sofőrrel leegyeztettem, hogy hányan is megyünk, és milyen tempóval, hány megállóval tervezzük az utat – már teljesen megnyugodtam, és azon gondolkodtam, hogy régebben miért nem ezt a módját választottam az utazásnak.

Szerencsére az autóban mindössze hárman utaztunk. Igazán kedves társaság volt, akikkel hamar össze is barátkoztam, és az első megállónál, a benzinkúton már jó ismerősökként együtt is kávéztunk. Ekkor történt meg a probléma, nevezetesen az, hogy elég csúnya módon sikerült leöntenem magam a kávéval. Pont azt a gyönyörű lila blúzomat, ami annyira előnyösen kiemelte a vörös hajamat. Némi szappanos vizes mosással történő reménytelen próbálkozás után úgy döntöttem, hogy a mosdóban átöltözöm. Hála istennek, mintha megéreztem volna, hogy mi történik majd velem, hoztam magammal egy tartalék ruhát is, mégpedig egy zöld inget, ami mellesleg szintén nagyszerűen kiemeli a vörös hajamat. Ezt elismerték az utastársaim is, akik őszinte elismeréssel adóztak megújult kinézetem előtt.

Az egyik hölgy meg is jegyezte, hogy milyen csodás, egyedi darabot viselek. A lila blúzom is az volt, de ez a zöld! Ilyet még soha nem látott senki máson. Erre én bevallottam neki, hogy ezt a darabot egy használt ruhabolt segítségével szereztem be. Erre teljesen kiakadt, és azt mondta, hogy biztos benne, hogy csak viccelek vele, hiszen egy használt ruhabolt nem árulhat ilyen remek minőségű ruhát.  Már csak azért sem, mivel egyáltalán nem látszik rajta, hogy valaki más már viselte volna, hisz teljesen úgy néz ki, mintha most vettem volna egy normál boltban. Ilyen elismerő szavak hallatán úgy éreztem, mintha hájjal kenegettek volna, hiszen ezek a kinyilatkoztatások megelőlegezték nekem azt, hogy az évfolyamtársaim ugyanígy el lesznek ragadtatva a megjelenésemtől. Zárójelben megjegyzem, hogy nekik természetesen nem fogom bevallani, hogy ezt a darabot használt ruhabolt segítségével szereztem be. De ennek a kedves utastársamnak elárultam egyedi kincseim lelőhelyét, azt, hogy az igazán egyedi és különleges ruháimat a dresspack webáruházból rendelem, ahol ő is megtalálhatja az egyéniségéhez illő darabokat.

A hölgy erre újfent hitetlenkedett, és azt mondta, hogy ő még nem hallott olyasmit, hogy egy használt ruhabolt weboldallal rendelkezzen, és ruhákat szállítson ki. Erre én elmondtam, hogy ez bizony a valóság, és pontosan az olyan igényes vásárlóknak találták ki, akik olcsón, idegeskedés és sorban állás, valamint egyéb kényelmetlenség nélkül szeretnének fantasztikusan jó minőségű márkás termékekhez, megfizethető áron hozzájutni. A mobiltelefonomon meg is mutattam neki a dresspack.hu weboldalát és már az úton együtt nézegettük a női és férfi ruházatot, valamint a kisfiú és a kislány ruházati termékeket.

Újdonsült ismerősöm valósággal tobzódott a női ruházat fantasztikusan széleskörű kínálatában. Rácsodálkozott arra, hogy szinte egyáltalán nincs két egyforma darab, és ezzel rá is érzett arra, hogy a neki tetsző darabokra azonnal le kell csapni, ha nem akarja, hogy más valaki vigye el az orra elől.

Ahogy rákattintgatott a különféle termékekre, az is lenyűgözte, hogy a jó minőségű fotók mellett egy roppant részletes adatlapot is talált, ahol a minőségre, az anyag összetételre, méretre, részletezve a hosszúságra, szélességre, a blúzoknál, ingeknél ujj hosszra, valamint súlyra vonatkozó adatokat is talált. Mindezek mellett azoknak a vásárlóknak, akiknek további kérdéseik, kéréseik lennének, a dresspack oldala még egy chat ablakot és biztosít, ahol feltehetik kérdéseiket, és beszélgethetnek az adott termékről, vagy akár az egész szolgáltatásról.

Emellett azt is megállapítottuk, hogy az állandóan megújuló akciós termékek miatt szinte kötelező folyamatosan figyelemmel kísérni a kínálatot, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor bukkanunk igazi kincsekre, vagy mikor akcióznak le egy általunk favorizált terméket.

Ha valaki nem szeretné hosszas keresgetéssel tölteni az idejét, annak a weboldal bal oldalán függőlegesen végig futó szűrő menüsor áll a rendelkezésére.  Itt beállíthatjuk a kívánt méretet, a minőséget (ami természetesen minden termék esetében kiváló, de bizonyos szempontok alapján mégis osztályozva van): új és outlet-re, újszerűre, illetve jó állapotú-ra. Rákereshetünk az anyagösszetételre, valamint viseletre, úgy mint: utcai, sport, alkalmi, otthoni. Ezenkívül még a kívánt színt is be lehet állítani. Ha van kedvenc márkánk, arra is bátran rákereshetünk, hiszen még a gyártót is kiválaszthatjuk. Emellett érdemes a „különleges ajánlatok”-at is bejelölni, ami az akciós termékeket jelenti.  

Summa summarum, mikor Budapesten kiszálltam az autóból, kellően fel voltam vértezve önbizalommal és azzal a jóleső érzéssel indultam el az évfolyamtalálkozóra, hogy egy nőtársamnak sikerült egy igazán nagyszerű lehetőséget mutatnom arra, hogyan alakíthatja ruhatárát igazán kevés pénzből meglepően különlegessé és egyedivé.