Utazzunk olcsón és keressünk pénzt is

Nemrég értem haza egy külföldi programról. Egy olyan országban töltöttem fél évet hallgatóként, ami híresen nagy távolságokkal rendelkezik város és város között. Ez kapóra jön akkor, amikor a sok látnivalót szeretnénk megnézni, de az utazás elég nagy problémát tud okozni. A busz és a vonat igen drága, így marad egy olyan alternatív megoldás, hogy egy közös autó utazás költségeit osztjuk szét. Ehhez találhatunk mi is autót és embereket vagy akár csatlakozhatunk is másokhoz. Egy remek közösségformáló ereje van és sokkal rugalmasabb is, nem beszélve arról, hogy mennyivel olcsóbban tudnak minket letenni a városban.

A pénzre egyébként is figyelni kell, ezért is készültem fel rá már előre: a megoldást a diákmunka biztosította. Diákmunkát persze egyszerű végezni akkor, amikor már benne van az ember, de találni sokkal nehezebb. Maga a feladatvégzés igen rugalmas tud lenni és jól el lehet merülni benne, sokszor pedig kiváló társaságban is tudunk dolgozni. Ehhez azonban tényleg arra van szükség, hogy megtaláljuk azt a megfelelő munkahelyet. A diákmunkákat sok oldalon megtaláljuk, de ezek közül én kiemelnék egyet: a Topi Work weboldalát. Első körben fontos leszögezni, hogy ez is egy olyan szövetkezet, mint amilyet megszokhattunk és amilyet el is várunk, ha diákmunkát keresünk. Nagyon készséges kollégák dolgoznak itt, akikkel könnyedén fel tudjuk venni a kapcsolatot és segítik az embert akár a munkavégzés közben is. A szükséges dokumentumokat elkészítik nekünk a sikeres jelentkezést követően és nekünk mindössze a munkával kell foglalkoznunk.

Ezen kívül más téren is remekel a Topi Work, hiszen a weboldalán olyan hirdetések közül tudunk választani, hogy egy pillanatra sem érezzük megerőltetőnek a folyamatot. A keresgélést több módon le is tudjuk rendezni, pillanatok alatt úgy tudjuk forgatni az állásajánlatokat, hogy csak azok maradjanak elöl, amik valóban esélyesek számunkra. Ennek több módja is létezik, például a főoldalról megközelíthető kiemelt állások listája. Itt az aktuálisan releváns állásokat hirdetik, de találunk a főoldalon még olyan állásokat is, amiket kategóriákba rendeznek számunkra az egyszerű keresgéléshez. Emellett persze nem hagyhatjuk ki a keresőt sem. A Topi Work főoldalán találunk egy olyan keresőt, amin három fontos szempont megadásával tudunk szűrni. Ezekkel meg tudjuk keresni a szakmailag legjobb állásokat, amikkel akár a karrierünket is el tudjuk indítani, akár már iskola mellett is. Ha viszont valakinek egy kicsit kötetlenebb munkára lenne szüksége, azt akár itt meg is tudja adni. Emellett a munkavégzés helye szerint is tudunk keresni. Összességében egy remek, fiatalosan kialakított weboldal tengernyi lehetőséggel és részletes információkkal, amiket az állások oldalán egy megadott keret szerint kitöltve találhatunk meg. Aki meglátogatja a Topi Work oldalát várhatóan rövid időn belül meg is találja a megfelelő diákmunkát.