Mire nem jó a közösségi autózás?!

A napokban történt, hogy a szüleim neki álltak panaszkodni, hogy mennyire elegük van már az építőiparból. Egyszerűen nem találnak olyan céget, ahonnan normális áron, jó minőségű csavarokat tudnának beszerezni. Pedig aztán nem valami különlegesen ritka, sehol nem fellelhető termékről van szó. Persze én ezzel nem tudtam mit kezdeni, hiszen nem értek én a csavarokhoz.

Aztán viszont az történt, hogy a városban voltam bulizni, és sajnos lekéstem az utolsó buszt. Nem szerettem volna taxira költeni, hiszen nincs pénzem nekem efféle luxusra. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a közösségi autózást. Bár eléggé tartottam tőle és amúgy sem vagyok az a szuper extrovertált személy, de olcsó volt és úgy voltam vele, hogy megér egy próbát. Beszélgetni kezdtünk egy másik fiatal, nagyjából velem egykorú sráccal, és el sem hittem, hogy mit mesélt. Valahogy szóba került – már nem is emlékszem hogyan – hogy a szüleim csavar gondokkal küzdenek és erre ő azt mondta, hogy tudja a megoldást. Ajánlott egy céget, akik csavarokat forgalmaznak. Állítólag ő is nemrég vágott bele egy építkezési vállalkozásba, és amióta erre a cégre talált, tőlük rendeli a gipszkarton csavart vagy mit. Még felsorolt egy csomó mindent, de mint mondtam, nekem ez kínai, szóval ennyit jegyeztem meg belőle.

gipszkarton csavar

Amint hazaértem utána is néztem ennek a cégnek, hogy reggel boldogan közöljem a megoldást a szüleimmel. Késő volt már, nem akartam őket zavarni. Kiderítettem, hogy a Csavar Holding elődje 15 éve foglalkozik csavarok festésével és forgalmazásával. Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű termékeket biztosítsák, folyamatosan fejlesztik és korszerűsítik a csavarfestő technológiájukat. Nem tudtam, hogy ilyen fontosak ezek a csavarok, de elég jól hangzik ez az egész. Építőipari kivitelező és kereskedő cégek számára ajánlják elsősorban a csavarjaikat, de persze magánszemélyek is rendelhetnek tőlük. Ha esetleg kevés lett a megrendelt termék, akkor a gyártási listájuk legtetejére teszik a még szükséges mennyiséget és a lehető leghamarabb el is juttatják hozzánk. Hát gondolom ez szuper, hiszen ki tudja, hogy hány darab kell egy csavarból, nem?

Azt is elolvastam, hogy a csavarok valamiféle különleges, kétkomponensű festékkel vannak festve és kemencében égetett termékek. Így a festés minősége garantált, viszont ha nem a megfelelő színt rendeltük meg, akkor kicserélik. Egyel kevesebb dolog, ami miatt aggódni kellene. Mivel UV álló festéket használnak, így nem pattog le a csavarokról a festék. Elvileg amiatt a színek szebbek és tartósabbak is.

Találtam egy részt a honlapon, ahol leírták, hogy milyen esetekben jó, hogy megtaláltuk őket. Többek között, ha megbízhatatlan minőségűek a csavarok, ha nem a megrendelt termék érkezik meg, nem jó a méret, vagy meg sem érkezik a csomag. A kedvenc mondatom az volt, hogy ha nem sikerülnek jól a dolgok és ezért már görcsöl az idegességtől, akkor jó helyen járunk. Hát őszintén szólva, a szüleim feje elég vörös volt már, és valószínűleg kétszer akkora, mint “nyugalmi állapotukban”. Azt hiszem megtaláltam a nekik megfelelő weboldalt.

Valamiféle gipszkarton csavar volt az, amiről panaszkodtak, szóval azt is megnéztem, hogy kapható-e. Szerencsére ebből is többféle volt. Találtam famenetű, fémmenetű, állító- vagy szintezőcsavart, és még önfúró gipszkarton csavart is. Legyen is az bármilyen. Vajon befúrja saját magát? Az szuper, ha dolgozni sem kell. Gondolom azért ez nem teljesen így működik, de majd az okosok biztos tudni fogják.

Másnap reggel fel is hívtam a szüleimet, hogy had menjek át, mert megtaláltam a megoldást a problémájukra. Biztos volt még emellett más bajuk is, de hátha legalább ebben segíthetek. Át is mentem és meg is mutattam a Csavar Holding weboldalát. Azt hiszem nekik is eléggé megtetszett a cég. Meg is rendelték a szükséges csavarokat, de örömmel látták, hogy rengeteg más termékük is van, így elég sok mindent be fognak tudni szerezni tőlük. Már csak pár nap és meg is érkezik a csomagjuk, szerencsére nem kell rá túl sokat várni.

Nagyon örültek, hogy ilyen szuper cégre bukkantunk, meg annak is, hogy segítettem. Bár nem csak az én érdemem, hanem a közösségi autózásé is!!