Autós közösségünk mellett ne feledkezzünk meg a motorról sem

Az autók világa sokáig el volt zárva előlem. Nagyon furcsa, hogy mennyi időt töltünk ilyen járművek mellett és egészen addig nem tudjuk felfogni a valódi működésüket, amíg saját jogosítványt nem szerezünk. Pedig az autók szinte uralják már a világot. Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyi szabály vonatkozik ránk gyalogosokra és, hogy mennyi hely nem is közelíthető meg rendesen gyalog.

Ez persze nem azt jelenti, hogy utálom az autókat, egyszerűen csak furcsa az a perspektíva, hogy a városok elsősorban nem emberekre vannak már kialakítva. Én ezért örülök, hogy néhány helyen még vannak olyan városrészek, ahova nem mehet be autó. Persze ez néha megnehezíti a közlekedést, de a nap végén szerintem az a legfontosabb, hogy emberek mozoghassanak és élhessenek anélkül, hogy folyamatosan körül kelljen nézniük.

Mindezt úgy mondom, hogy én például nagyon szeretek motorozni. Hihetetlen az a szabadság, amit ezen a járművön érezhet az ember. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a motorozásnak ne lennének meg az idegesítő részei. Az egyik ilyen például a gumicsere. Sosem tudtam, hogy mikor érdemes váltanom és hol kéne ezt megtennem. Ez azonban megváltozott, mikor az interneten megláttam egy „Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire” kiírást.

A MotorTire oldala már az első pillanatban biztosítani fog minket afelől, hogy egy minőségi helyre érkeztünk. Tehát, nem fogunk órákat eltölteni a kezdőlapon csak azért, mert túl bonyolult a menürendszer. Minden érthető és átlátható, úgyhogy pár kattintás és már a kívánt részlegnél is leszünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem érdemes körülnézni a kezdőlapon is. Hiszen itt vannak általában feltüntetve az új akciók, vagy termékek.

A „Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire” kiírás által sejtetett sokszínű választékban azonban könnyen el lehetne veszni. Szerencsére azonban a MotorTire erre is gondolt, úgyhogy az oldalon elérhető a kiváló motorgumi kereső funkció. Ez pedig megoldotta az összes problémámat, ami korábban a motorgumi vásárlásnál mindig feljött.

Őszintén, kicsit aggódtam, hogy egy ilyen drága dolgot online fogok lerendezni, hiszen nem tudom kipróbálni előre, hogy a gumi megfelelő-e a járművem számára. A motorgumi kereső segítségével azonban megadhatjuk az összes technikai részletet. Így pedig kizárt, hogy olyan gumi érkezzen, ami nem lesz kompatibilis a kerekünkkel. Ez egy nagy súlyt levett a vállamról. Főleg azért, mert a rendes boltokban mindig az eladók segítségét kellett kérnem. Így azonban tényleg a saját szempontjaim szerint hozhattam meg a döntésemet.

Mivel az ár, a méret és egyéb paraméterek mind sorban fel vannak tüntetve. Ez számomra sokkal kényelmesebb, mint amit egy motoros boltban tapasztaltam. Arról nem is szólva, hogy az árak mennyivel kedvezőbbek. Ez persze az online felépítés miatt lehetséges, de még ha a kiszállítási díjat is hozzászámoljuk, akkor is rengeteget spórolhatunk ezzel a módszerrel. Ez pedig rögtön meggyőzött velük kapcsolatban.

Maga a rendelés egészen magától értetődő és nem hiszem, hogy bárkinek gondot fog okozni. Helyezzük be a kosárba a kiválasztott termékeket, majd adjuk meg a szállítási és fizetési adatainkat. Ha már adtunk fel postán csomagot, akkor ez sem lesz nehezebb. Ennyi az egész és a termékek pár nap múlva meg is érkeznek. Nagyon örülök, hogy megláttam a „Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire” kiírást.