Akik megosztják velünk még a vitorlásukat is

Lehet, hogy furán hangzik, de a gyerekkori biciklimen kívül soha nem volt még saját tulajdonú járművem. Semmilyen.

Pedig szeretem a közlekedés minden formáját, legyen az célszerű és funkcionális, vagy éppen csak szórakoztató jellegű. Így gyakran bérlek autót, de még vitorlásozni is elmentem nemrég a Balatonra. Mert akadnak olyanok is, akik nem autót, hanem vitorlást bocsátanak a rendelkezésünkre, ha kell. Ők a https://balatonpro.hu/.

A tó körül elterülő zöld dombok, a szőlőskertek és a kis falvak festői látványa mind-mind hozzájárulnak a vitorlázás élményéhez. A https://balatonpro.hu/ oldalon vitorlás kirándulásokat is szerveznek, de aki el tud terelgetni egy ilyen vízi monstrumot, az bérelhet magának, kapitány nélkül is innen. A naplementék a Balaton partján különösen lenyűgözőek, és a tó közepéről nézve még inkább varázslatosak. Érdemes kihajózni a BalatonPro-val, mert ehhez alig fogható bármi. Még ott is lehet aludni egyik-másik nagyobb hajón.

A vitorlázás során a természet közelsége és a tó nyugalma elfeledteti a mindennapok gondjait, és teljes kikapcsolódást nyújt. A Balaton változatos és sokszínű vitorlázási lehetőségeket kínál. A kezdők számára is ideális, hiszen a sekélyebb részeken könnyedén elsajátíthatók az alapok. A tapasztaltabb vitorlázók pedig kihívást jelentő szakaszokat találhatnak, ahol kipróbálhatják tudásukat és ügyességüket. A tó mérete lehetővé teszi, hogy hosszabb túrákat is tervezzenek, felfedezve a Balaton különböző részeit és kikötőit. A vitorlázás során számos kikötőt és vendéglátóhelyet ismerhetnek meg a víz szerelmesei, ahol a helyi konyha ízeit is élvezhetik.

Mindenkinek ajánlom a BalatonPro-t, mert mindenfélét tudnak nyújtani az említetteken túl: baráti társaságoknak party-lehetőséget, felejthetetlen eljegyzési alkalmi opciót, és egyebeket. A magyar tenger a lehetőségek tengere!